Katona

-

----------------------------------------------------

Egy nagyon kemény háborúban a tiszt megszólítja a katonáit: - Katonák, van egy jó és egy rossz hírem! Melyiket mondjam előbb? - Halljuk a rosszat! - Hát, mára már nincs több élelmiszer, ürüléket kell ennünk! - És mi a jó hír? - Jut belőle elegendő mindenkinek!

----------------------------------------------------

Kovács tizedes elesik a háborúban. A hadparancsnokságon egy őrnagyot bíznak meg, hogy személyesen közölje a tizedes feleségével a szomorú hírt. Az őrnagy sokáig gondolkozik, hogy lenne legegyszerűbben letudni a dolgot. Végül becsönget az asszonyhoz: - Elnézést, maga özvegy Kovácsné? - Nem. - De.

-----------------------------------------------------

Egy vasúti kupéban utazik egy anya a nagylányával, egy katonatiszt és egy kiskatona. Az alagútba beérve elcsattan egy pofon. - Mire gondol az anya: "Milyen tisztességes lányom van!" - Mire gondol a nagylány: "Milyen attraktív még az anyám!" - Mire gondol a tiszt: "Ez a kiskatona szemtelenkedik és én kapom a pofont!" - Mire gondol a kiskatona: "A következő alagútban megint behúzok neki egyet!"

----------------------------------------------------

- Mi a különbség egy brit és egy iraki katona között? - Nem tudom. - Gratulálunk. Üdvözöljük az amerikai légierőnél!

----------------------------------------------------

Hadgyakorlaton kiküldenek egy katonát az ellenség vonalai mögé, hogy álcázza magát, és jelentse az ellenséges csapatmozgásokat. Rendben megy is a dolog, ám egyszer csak az őrszem feladja álcázott megfigyelőhelyét, és elkezd ugrálni. El is kapják, győz az ellenség. Később a parancsnoka felelősségre vonja az őrszemet. - Egy fatörzsnek álcáztam magam - mentegetőzik a katona. - Nem is volt semmi gond, bár először egy csapat galamb telepedett rám, aztán meg egy kutya lepisilt. Utána azonban két mókus futott fel a nadrágszáramon, és azt véltem hallani: "Te, az egyiket együk meg most, a másikat tegyük el télire!" Na, ezt már nem bírtam!
Tételek: 16 - 20 ból 20
<< 1 | 2