Katona

-

------------------------------------------------------

A katonajelölt meztelenül áll az orvosi bizottság előtt: - Hátra arc! - Lehajolni! - Alkalmas! - Ezt a szemembe is mondhatta volna.

-----------------------------------------------------

Az ejtőernyős gyakorlaton mindenki ugrik sorban, Kovács is kiugrik, meghúzza a zsinórt, ki is nyílik az ejtőernyője. Mellette elhúz az egyik társa és becsapódik a földbe. Leérnek, és kérdezik Kovácstól: - Te beszéltél vele utoljára, mit mondott neked? - Hát nemtom pontosan, én csak annyit hallottam, hogy "... nyádpics...".

-----------------------------------------------------

A Második Világháború előtt a németek és a szovjetek éppen aláírták a Molotov-Ribbentrop paktumot Lengyelország felosztásáról. Az ezt követő fogadáson Molotov elvtársnak nagyon megtetszik a németek titkárnője, úgyhogy oda is ül mellé és tölt a hölgynek egy pohár pezsgőt. A hölgy elmosolyodik és megissza a pezsgőt. Molotov elvtárs megint tölt és megfogja a nő térdét. A hölgy megint elmosolyodik és megissza a pezsgőt. Molotov elvtárs megint tölt egy kis pezsgőt és keze följebb csúszik a hölgy combján. A hölgy megint elmosolyodik, megissza a pezsgőt, majd odahajol Molotov elvtárshoz és a fülébe súgja: - A szeme se rebbenjen meg Molotov elvtárs, amikor a tökömhöz ér, nehogy lebuktasson! Szerjózsa vagyok az orosz hírszerzéstől!

-----------------------------------------------------

Tartalékos bevonuláson sorban szólították az embereket. Az első szólított Drács Ferenc volt, aki nem jelentkezett. A főtörzs hátratette a lapját és mindenki parancs felkiáltással jelentkezett. Egy ember maradt a végén illetve egy papír amikor lezajlott a következő dialógus: - Drács Ferenc! Semmi. - Hol van Drács Ferenc? Semmi. - Magát hogy hívják? - Dr. Ács Ferenc!

-----------------------------------------------------

A frissen bevonult katonák biztosítást is köthetnek. Az egyik biztosítási ügynök minden évben többszörös mennyiségű katonai biztosítást ad el, mint a második helyezett, ezért a főnöke titokban kihallgatja, milyen módszerrel veszi rá a katonákat a biztosítás megkötésére: - Nézze uram, ha megköti ezt az életbiztosítást, akkor ha meghal a harcmezőn, a biztosító 200.000 dollárt fizet a családjának. Biztosítás nélkül ugyanebben az esetben a hadsereg fizet a családjának, de csak 3.000 dollárt! Mit gondol, csatában kit küldenek előre? Aki kötött életbiztosítást, vagy aki nem?

---------------------------------------------------

A második világháborúban a japán légierő parancsnoka behívja az egyik pilótájukat: - Katona, a parancsnokság választása Önre esett. Ön lesz az első kamikáze pilóta! - Értettem! - Megkapja a japán légiflotta leggyorsabb gépét. - Értettem! - Felszáll 7000 méter magasra és az éj leple alatt megközelíti az amerikai hadihajóflottát. - Értettem! - Kiválasztja az amerikaiak vezérhajóját. - Értettem! - Aztán becélozza, és kikerülve a légvédelem lövéseit nekirepül, és a haza érdekében repülőgépének felrobbanásával megsemmisíti azt. - Értettem! - Katona, van kérdése? - Igen, Uram, egy kérdésem lenne. - Kérdezzen, katona! - Maga teljesen meghülyült, bazzeg?

-----------------------------------------------------

Az albán ejtőernyősök elmennek Angliába gyakorlatozni. Az ugratóparancsnok kiadja az instrukciókat: - 3000 méterrôl ugrunk, OK? Az albánok tagadólag ingatják a fejüket. - Akkor 2000. - Nem, nem. - 1000? Az ejtőernyősök nagy nehezen belemennek. A tiszt odaszól nekik: - Na jó, akkor vegyék fel az ejtőernyőiket, aztán gyerünk! Mire az egyik albán csodálkozva megszólal: - Ja, úgy könnyű...

-----------------------------------------------------

Egy hatalmas katonai teherszállító repülőgépet kísér két vadászgép. A pilóták rádión keresztül beszélgetnek egymással unaloműzésként. A vadászpilóták elkezdenek mindenféle műrepülő gyakorlatokat végezni. Egyikük átszól a teherszállító gép pilótájának: - Látod, pupák, mire jók ezek a kis madarak? A nagy gép pilótája visszaszól: - Ugyan már, ez semmi. Most én jövök, ezt biztos nem tudjátok utánam csinálni! A két vadászgép hátrébb húzódik, várják a mutatványt, de a nagy gép rendületlenül repül tovább. Öt perc múlva a pilóta beleszól az éterbe: - Na, láttátok? - Nem láttunk semmit. Miért, mit csináltál? - Lássuk csak: robotpilótára kapcsoltam, felálltam, kinyújtóztattam a lábaimat, ittam egy kávét, és hátramentem a klotyóba...

----------------------------------------------------

A honvédségnél az őrmester tanít a honvédoknak a logikáról. - Kovács honvéd, álljon fel! - mondja az őrmester. - Elmondom magának, mi a logika. Itt van maga. Megszületett, felnőtt, majd meghal, eltemetik. Kinő a sírján egy szál fű, egy tehén arra megy, lelegeli, letesz egy szép nagy lepényt. Én arra megyek, belelépek és azt mondom: Kovács honvéd, maga de megváltozott. Na érti miről van szó? - Igen. - mondja Kovács. - Akkor mondja vissza! - szólítja fel az őrmester. Kovács belekezd: - Az őrmester úr megszületett, felnőtt, majd meghal, eltemetik. Kinő a sírján egy szál fű, egy tehén arra megy, lelegeli, letesz egy szép nagy lepényt. Én arra megyek, belelépek és azt mondom: Hej, őrmester úr! Maga semmit sem változott!

----------------------------------------------------

A magyar és az orosz határőr kimegy a határra. A magyar kérdi az orosztól: - Kell egy pofon? - Da, da! Puff, lekever neki egyet. Másnap megint kimennek, megkérdezi a magyar: - Kell egy pofon? - Da, da! Puff, lekever neki egy nagyot. Harmadnap ugyanez megismétlődik. Ezután az orosz határőr megy a parancsnokságra: - Parancsnok úr, a magyar határőr minden nap kérdez tőlem valamit, én mondom, hogy igen, és kapok egy nagy pofont. Mit csináljak? - Mondja, hogy ne, akkor hátha nem kap! Negyedik nap is kimennek a határra, a magyar kérdi az orosztól: - Hát még mindig nem volt elég?! Az orosz: - Nyet, nyet!

----------------------------------------------------

- Lépjenek ki, akik szeretik a zenét! - üvölt az őrmester a katonáknak. Öten kilépnek a sorból. - Tudnak bánni a zongorával is? - kérdi az őrmester. - Igen, mit kell játszani rajta? - Semmit. Át kell cipelni a feleségem szobájába!

----------------------------------------------------

Tiszt helyettes a katonához: - Papp honvéd, mit gondol, miért a maga nevét jegyeztem meg először?! Papp honvéd vigyázzba vágja magát: - Jelentem, mert csak négy betű!

---------------------------------------------------

Őrmester mondja: - Becsukatom tíz napra! De ha ez nem elég, akár egy hétre is.

----------------------------------------------------

Kovács honvéd először kap kimenőt, amikor is a szüleivel sétál a parkban. Ahogy sétálnak feltűnően bámulni kezd két velük szemben közeledő fiatal lányt, majd ahogy elhaladnak mellettük, utánuk fordul, mire az anyuka meghatódva mondja a férjének: - Látod, hogy nő a fiunk, Béla! Már a lányok után forgolódik. Mire megszólal Kovács honvéd a fejét csóválva: - A jobb szélső nem tartott lépést.

----------------------------------------------------

Katonák az udvaron. A táborparancsnok beszédet tart: - Emberek, ez a laktanya nem az enyém, és nem is másé: ez a miénk! Egy hang a tömegből: - Adjuk el!
Tételek: 1 - 15 ból 20
1 | 2 >>